mandag den 28. maj 2012

Lyn-hurtig smuldre tærte

Kender I det, at man lige mangler overskud til at diske op med lidt lækkert, når der kommer gæster? Eller at det der smager godt ofte er besværligt og tager lang tid at lave?

Jeg fik for lidt tid tilbage nogle "smagsprøver" fra Odense marcipan, og jeg havde lyst til at lege lidt med ingredienserne, da vi skulle have gæster en eftermiddag.
Resultatet blev denne tærte med bær og marcipan:




Vil I have opskriften?

150 g. mel
150 g. sukker
150 g. flydende margarine
300 g. bær - friske eller frosne (jeg brugte frosne skovbær til denne, men du kan bruge hvad du vil)
100 g. marcipan - det betyder der er til 5 tærter i en pakke ;O)

- Tænd ovnen på 200*
- Smør et tærtefad
- Bland mel, sukker og flydende margarine sammen i en skål
- Riv 1/3 af marcipanen og bland det i dejen
- Hæld bærrene i fadet og riv 1/3 af marcipanen over dem
- Fordel dejen lidt ujævnt over bærrene og riv resten af marcipanen ud over tærten
- Bag tærten i 30 min - lad den køle af i et kvarter inden servering

Servér den med en kugle vanilleis eller rør 150 ml. creme fraiche 18 % sammen med 2 spsk. sukker og kornene fra ½ vanillestang, og kom lidt på toppen.

Tærten skal spises med det samme, og det bliver heller intet problem - Tro mig!



3 kommentarer:

  1. Lad mig gerne vide hvad I synes om den, hvis I prøver opskriften ;O)

    SvarSlet
  2. Jamen den er da bare dobbelt-genial, super hurtig at lave og smager himmelsk.
    God med is eller flødeskum.
    Anbefales af hele familien her - både børn og voksne :)

    SvarSlet